DiagNose Nederland

25 februari 2016

DiagNose Netherlands, dochteronderneming van ICTS Europe, heeft met ingang van december haar contract met Post NL met 3 jaar verlengd.

Naast verlenging heeft er ook uitbreiding van werkzaamheden plaatsgevonden. Naast het leveren van speurhonden ter detectie van explosieven(free running dogs) zal DiagNose ook de Remote Explosives Scent Tracing (REST) methodiek hier toe gaan passen om grote hoeveelheden vracht zoals containers, vrachtwagentrailers en complete pallets te screenen.

Met de feestdagen in het vooruitzicht, heerst er een topdrukte bij PostNL op Schiphol. DiagNose heeft extra combinaties (geleider en speurhond) ingezet om alle post te verwerken. ingezet om alle post te kunnen verwerken.

Er is een groeiende vraag naar de REST methodiek mede dankzij de positieve trial die in april 2014 heeft plaats gevonden door de Transport Security Administration (TSA), een agentschap van de Amerikaanse Department of Homeland Security dat zeggenschap heeft over de beveiliging van het openbaar reizen in de Verenigde Staten. Bij de REST methodiek wordt er door middel van een vacuümpomp een luchtmonster genomen van de vracht. Deze lucht wordt door een speciaal ontwikkeld filter heen gezogen waardoor de geur op het filter achterblijft. Deze wordt vervolgens gepresenteerd aan de hond door middel van een line-up. Als de hond niets aangeeft, is de hele truck- of containerlading veilig (secure) verklaard.

Diagnose Netherlands is operationeel op Schiphol sinds 2007 en heeft sindsdien een indrukwekkend klantenbestand opgebouwd zoals PostNL, KLM, Menzies en UPS.diagnose.jpg