‘Apeldoorn gaat verder’ - Barry Kouwen en team #229

15 maart 2018

 

Roparun team #229.png

 

 

 

    

 

   Team #229

   "Apeldoorn Gaat Verder"

 

   Hamburg - Rotterdam

   Team captain Arno Manschot

   Aantal leden 21

 

 

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” – Roparun 2018

 

 Wat is de Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Dit geld wordt ingezet om het leven voor mensen met terminale kanker dragelijker te maken.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. De afgelopen 26 edities van de Roparun is al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. (bron: website Roparun)

 

Run Bike Run methode

Bij deze geweldig estafetteloop loopt team #229 de route van Hamburg naar Rotterdam. Dit parcours is meer dan 560 km lang en gaan zij in estafettevorm hardlopen. Wat het team echt speciaal maakt, is dat zij één van de weinige teams zijn die de Run-Bike-Run methode hanteren. Dat komt neer op 1 km hardlopen, 3 km fietsen en dan weer 1 km hardlopen en dat voor ongeveer 6 uur per sessie. Dagelijks vinden er drie tot vier van deze sessies plaats.

 

Team samenstelling

In totaal zijn er twee teams van 4 lopers, 2 fietsers, 1 chauffeur en een fysiotherapeut, die telkens wisselen per sessie. Twee teamleden zijn verantwoordelijk voor het basiskamp, dat om de 100 km wordt opgezet. Hier kunnen de teams rusten en zorgen de twee cateraars voor het eten, zodat iedereen klaar is voor de volgende sessie. De team captain coördineert de inzet, de organisatie van het basiskamp, stuurt de chauffeurs aan en zorgt er voor dat het team op schema blijft. Zo kom je aan een team van totaal 21 personen die er alles aan doen om de 8 lopers van Hamburg in Rotterdam te krijgen in 3 dagen tijd.

 

Het team #229  Apeldoorn Gaat Verder

5 jaar geleden is het Apeldoorns team Apeldoorn gaat verder samengesteld. In de loop der tijd zijn er steeds meer mensen van buitenaf bij gekomen doordat sommigen door een blessure o.i.d. niet meer konden deelnemen. De roulatie in het team is helemaal niet zo gek, omdat deelname veel meer vereist dan simpelweg deelnemen. Je moet er zeker 3-4 keer per week voor trainen, in weer en wind. Bovendien moet er ook nog tijd vrijgemaakt worden om geld in te zamelen voor het goede doel.

Barry Kouwen is één van onze collega’s bij CTSN en is sinds 2017 lid van team #229 Apeldoorn gaat verder. Hij was voor die tijd al actief met hardlopen met als doel zelf een team op te richten voor de Roparun, maar kon dit helaas niet realiseren. Via collega-beveiliger Wemke kwam hij in contact met team #229 en Barry pakte deze kans met beide handen aan. Barry loopt dit jaar voor de tweede keer mee.

Voor degenen die Barry Kouwen niet kennen of vergeten zijn hoe hij er uit ziet: Onderste rij, de tweede van rechts (de jongeman die zijn ogen dicht heeft).

 

CTSN en de Roparun:

Ook CTSN heeft een persoonlijke band met dit prachtige evenement. Wij mogen met trots zeggen dat wij dit evenement jarenlang met veel plezier hebben mogen beveiligen. Het is een indrukwekkend evenement waar je de mooiste momenten voorbij ziet komen. De teams worden bij de finish op de Coolsingel opgewacht worden door familie en vrienden en dat blijft prachtig om te zien. Als je zoiets van dichtbij hebt meegemaakt dan zie je pas hoeveel een team moet doen om de finish te bereiken. Sinds vorig jaar is CTSN dan ook trotse (t-shirt)sponsor van het team van Barry en doen wederom dit jaar weer mee in de sponsoring.

 

Het eindresultaat

De Roparun doet er alles aan om het leven van de mensen die zijn getroffen door deze verschrikkelijke ziekte een beetje aangenamer te maken. De deelnemende teams zetten zich volledig in voor het goede doel en daarvoor willen zij zoveel mogelijk geld binnen halen. Team #229 heeft als doel om ieder jaar een nieuw record te behalen in het sponsorbedrag. Vorig jaar hebben zij een mooi bedrag van € 12.000,- binnengehaald voor de Roparun.

 

Alle steun is welkom in de strijd die Barry en zijn teamleden aangaan op 19 mei 2018. Wil jij de Roparun ook supporten in de het streven om “leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”?

 

  • Steun Barry en zijn team in een kleine bijdrage via de website van de Roparun
  • Koop een lot van € 2,50 bij Barry en maak kans op mooie prijzen (je kunt dit per mail doen: barry.kouwen@ctsn.nl)
  • Neem deel aan de wijnactie en koop een lekker flesje rosé, rood, wit of Brut.

     

 Namens Barry, team #229 Apeldoorn gaat verder en de Roparun bedankt!

 

Roparun wijnactie.png