Cargobeveiliging

DiagNose is net als CTSN onderdeel van ICTS Europe. DiagNose is speciaal opgericht om binnen de beveiliging meer te kunnen betekenen voor opdrachtgevers. DiagNose levert diensten aan onze klanten in de meest gevoelige gebieden, die geen concessies willen en kunnen doen aan het veiligheidsniveau van hun infrastructuur. Vrachtbeveiliging wordt gedaan door de inzet van detectiehonden.

 

In totaal zijn er negen locaties van DiagNose wereldwijd die luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, overheidsinstellingen, banken, olieraffinaderijen, beveiligingsbedrijven, politie en particuliere gebruikers voorzien van vrachtbeveiliging.

 

Detectiehonden

Honden zijn de meest betrouwbare, veelzijdige en kost-efficiënte explosieven detectoren. Detectiehonden in explosieven worden met regelmaat ingezet om mensen, goederen en cargo te screenen die vervoerd worden via lucht-, zeevaart en andere manieren van (inter)nationaal transport.

DiagNose’s honden worden ingezet op transportknooppunten, cargo en bagage opslag, voertuigen, vliegtuigen en wegtransport. De honden en hun geleiders zijn ervaren professionals, getraind voor diverse explosieven en voldoen aan de certificering en quality control van de EU, NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) en de Koninklijke Marechaussee.

 

DiagNose Nederland

DiagNose Nederland is gespecialiseerd in de detectie van explosieve stoffen. Zij zijn net als CTSN werkzaam op Schiphol en controleren de (lucht)vracht van verschillende afhandelaren. Naast Schiphol zijn er diverse opdrachtgevers in Utrecht, Eindhoven en Venlo die gebruik maken van de expertise van DiagNose’s K9-detectie. Bovendien is DiagNose vaardig in het uitvoeren van (bom)checks op locatie (denk aan evenementen, conferenties, hoog risico bezoeken en hoog risico objecten).

De organisatie ontwikkelt zich veelvuldig en hanteert een unieke methode in explosievendetectie om op een zo efficiënt mogelijke manier cargo te screenen. Daarnaast is DiagNose bevoegd eigen geleiders en honden op te leiden (opleiding- en inzetbedrijf).

 

De Free-Running methode

De Free-Running methode is een bewezen methode voor het controleren van losse zendingen op locatie. Met deze methode kunnen wij flexibel en doeltreffend controles uitvoeren. Diagnose Nederland heeft 24/7 een hondengeleider beschikbaar op Schiphol voor uw aanvragen.

 

 

De RASCargO ™ ofwel de REST methode (Remote Explosives Scent Tracing)

De meest effectieve methode voor het screenen van (grote) vrachten op explosieven is de REST methode. DiagNose Nederland was de pionier die REST introduceerde op de Nederlandse markt. Bovendien waren zij het eerst gecertificeerd om de REST methode te operationaliseren. De methode is gecertificeerd door de EU en US autoriteiten.

Door deze innovatieve aanpak is het mogelijk op een efficiënte manier uw vracht te screenen op veiligheid. Dit is onafhankelijk van omvang of volume en heeft een snel proces:

  • Proefmonster verzamelen:      Er wordt door luchtextractie via een special ontworpen filter, geurdeeltjes opgevangen uit pallets, boxen, trucks of containers.
  • Filter analyse:    Het proefmonster wordt voor analyse naar een speciale ruimte gebracht waar de honden via geur explosieven kunnen detecteren.

 

Het voordeel is dat uw vracht nooit de container hoeft te verlaten en de honden niet in contact komen met de inhoud.

Het proces is snel, effectief en veilig.

 

 

 

Benieuwd of detectiehonden ook een aanvulling kunnen zijn in uw logistieke proces? Neem contact met ons op of kijk voor meer informatie op www.diag-nose.com